15. novembril toimus Tabasalu Koolis maakondlik programmeerimise teemaline üritus “Programmeerin ise”. Programmeerimise üritusel osalesid 2. ja 3. klasside võistkonnad, igasse võistkonda kuulus 2 õpilast. Kohal oli 6 võistkonda. 2. klasside esimene ülesanne oli Kodable keskkonnas programmeerimise ülesannete lahendamine. 3. klassid alustasid Sphero Bolt robotite programmeerimisega. Eesmärk oli liikumis plokkidega juhtida robot üle võimalikult paljude maha märgitud täppide. Kuna robot on ümmargune, siis selle juhtimine oli alguses keeruline, aga lõpuks said kõik robotid mingi koguse täppe põrandalt ikkagi kätte.
Seejärel toimus vahetus. 3. klassid hakkasid Kodable ülesandeid lahendama ja 2. klassid said kätte rajad Ozoboti robotitele. Ülesandeks oli robot võimalikult kiiresti alguspunktist lõppu juhtida kasutades selleks värvikoodidega kleepse. Lõpuks oli igal ühel veel võimalik paberile vildikatega ka enda radasid joonistada ja robotid nendele liikuma panna.
2. klasside tulemused:
I koht Viimsi Kool
II koht Tabasalu Kool 2
III koht Püünsi Kool
3. klasside tulemused:
I koht Viimsi Kool
I koht Haabneeme Kool
I koht Püünsi Kool
Palju õnne võitjatele!
Üritust korraldasid Tabasalu Kooli õpetajad Reet Onton, Ülle Tamm, Ringa Rooteman, Ülle Arumäe, Lea Netz ja Elina Krautman.