Sügisvaheajal, 27.-29.oktoobril viisid tantsuõpetaja Astrid Väizene ja bioloogiaõpetaja Jane Vahter läbi kolmepäevase õpihuvilaagri 6.-8. klassi tantsuhuvilistele noortele.

Kuigi esialgu tundus, et poiste huvi rahvatantsu vastu on vähene, saadi siiski selgeks nii mõnedki folkloorsed rahvatantsud nagu “Oige ja vasemba”,  Kikapuu, Kolmepaari ja Saksa päritoluga Sternpolka. Mitmel õpilasel tekkis ka soov kooli rahvatantsuringiga ühineda.

Peale rahvatantsu õppimise tegeleti ka palju muu huvitavaga. Kooliõde Jane Tammsaar käis rääkimas esmaabist ning noored said ise proovida elustamist. Teadmisi saadi ka südame tervise tähtsusest ja liikumise olulisusest – üheskoos tehti Meriküla lähistel väike matk ning käidi ka Tabasalu Spordikompleksis ujumas. Päevakavast ei puudunud ka tervisliku toitumise teemad. Õpilased uurisid oma lemmiktoitude kalorsust ning arvutuste põhjal saadi teada, kui suure osa need toidud nende päevasest energiavajadusest moodustasid.

Neljapäeva õhtul olid külas rahvamuusikud, kes tutvustasid erinevaid rahvapille ning mängisid tantsuks muusikat. Sellega õhtu veel ei lõppenud. Päeva lõpetas õige hingamine ning rahunemine noortele suunatud ööjoogaga.

Väljasõidud toimusid Energia Avastuskeskusesse, kus õpilased said teadmisi välgu tekkimise kohta ning käisid vaatamas nii planetaariumi kui ka üldekspositsiooni ja Rakett69 stuudiosse, kus ootas neid õpituba teemal “Jõud”.

Laagrist ei puudunud ka õhtune Kahoot, kus iga osaleja sai oma teadmisi proovile panna.

Õpilastele meeldis koolis ööbida, rääkimata väljasõitudest ja väljas liikumisest. Laagri kohta tagasisidet küsides jäid kõik osavõtjad sellega rahule ning juba uuriti, millal toimub järgmine laager.